skyltfönster smyckat inför eidfirandet

Bridge är en plats där entreprenörerna får möjlighet att ställa ut sina varor i Kista Galleria. Under ramadan har försäljningen tagit fart och företagarna ser fram mot eidfirandet.

Finjal är ett av många företag på Bridge som har haft mer att göra än vanligt under Ramadan. 
– Vårt rostade kaffe är en blandning av skandinaviska och östafrikanska smaker. Vi smaksätter med olika kryddor, som ingefära och kardemumma. Krydda som är ett alternativ till socker. Det är både hälsosamt och annorlunda.

Finjalr har haft fler kunder än vanligt den senaste tiden. Johanna Alazar säger att det märks att fler och fler har vaccinerat sig.
– I min familj har vi i generationer rostat kaffe dagligen i hemmet. Så jag har spunnit vidare på de traditionerna och började beställa kaffe från olika regioner i Etiopien.

Annons:

I min familj har vi i generationer rostat kaffe

Hon fick kontakt med Deqa Abukar, en av grundarna av Bridge, som ville ha kontakt med någon som säljer kaffe.
– Och på den vägen är det. Här har vi varje en fin gemenskap och man får verkligen ett större nätverk än när man bara säljer på webben, säger Johanna Alazar. 

Top Style Sweden öppnar upp lagom till eidfirandet, och säljer trendiga smycken i arabisk och svensk stil.
 – Jag har har en webbshop på instagram och nu provar jag detta också. Jag fick tips av en vän som visste att Bridge stödjer företagare. Det har varit mycket försäljning, särskilt av radbandet ”Misbaha”.

Vi säljer radbandet som ett halsband

Ett radband används egentligen som ett hjälpmedel när man ber, genom att man räknar kulorna/pärlorna i bandet.
– Men vi säljer radbandet som ett halsband nu under den heliga månaden, och det är väldigt inne just nu, säger Nancy Abdo.

Noriental har varit på plats på Bridge sedan början av oktober förra året.
 – Det är definitivt mycket som händer nu under ramadan. Vi har vi haft stora beställningar och ordrar via e-handeln. Vi säljer mattor av återvunnen plast, som är väldigt starka och hållbara. Vi har vår egna designers och det är mycket arbete bakom varje matta, säger Kalo Orfali.

Vi säljer mattor av återvunnen plast

Företaget värnar miljön och är även med i ett projekt hos Global Shapers, som är en del av World Economic Forum.
– Nu har jag även öppnat ett företag till som kommer att lanseras under eidfirandet. Det är en produkt, ett pulver som rengör mattor som man sedan kan dammsuga upp och mattorna blir fräscha igen, säger Kalo Orfali.

Argana har också funnits på Bridge sedan slutet av december, men har även en webbshop sedan ett år tillbaka. 
– Jag råkade gå förbi Bridge och blev nyfiken. Då var Deqa Abukar på plats och vi fick till ett möte. 

Man kan använda oljan i mat, på huden och i håret

 -Jag har växt upp med arganolja, som används mycket i Marocko. Man kan använda oljan i mat, på huden och i håret. Den är vitaminrik och den är lätt att applicera och den tränger ner i huden smidigt. Samt återfuktar och är mjukgörande. Den hjälper även mot acne och eksem.

Amin Rahmoun säger att försäljningen gått bra under ramadan och under eid kommer han ha särskilda erbjudanden.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email