förskolebyggnad

Förskolorna i Järva får 1 390 552 kronor extra efter att förskolenämnden, som väntat, gått på plus. Totalt är det tolv miljoner som ska fördelas mellan stadens förskolor.

– Det här blir ett mycket välkommet tillskott till Stockholms förskolor. Pengarna ska användas för att stötta upp verksamheterna där det behövs men det är upp till varje stadsdel att bestämma hur pengarna används allra bäst. De kan till exempel gå till att köpa in böcker och material eller läggas på att bemanna upp med vikarier som behövs i verksamheten, säger förskoleborgarrådet Alexandra Mattsson, V, i ett pressmeddelande.

Överskottet beror på att den nya förskoleförvaltningen som startades den 1 juli i år är under uppbyggnad och därför inte haft personalkostnader på helårsbasis. Även de privatägda förskolorna kommer få ta del av överskottet.

Annons:

– I stället för att låta de här tolv miljonerna gå in i stadens generella överskottskassa så delar vi nu ut dem till förskolorna, som vi vet behöver alla resurser de kan få, säger Alexandra Mattsson.

Pengarna ska användas inom årets budget, vilket innebär att de ska spenderas under 2023.

Print Friendly, PDF & Email