INSÄNDARE En kväll när jag skulle tejpa upp Hyresgästföreningens informationsblad på dörrarna till våra loftgångar på Rinkebysvängen ser jag ett vitt informationsblad ovanför våra ” informationshjärtan”.  När jag tittar närmare på vad det står på bladet ser jag att det är högerextrem propaganda.

Detta var före Rasmus Paludans besök i Rinkeby. Jag tyckte det var olustigt att se detta, och dessutom precis intill vår information. Jag blev lite orolig att någon kanske blandar ihop vår information med deras och försökte därför att ta bort informationsbladet. Men det var inte helt enkelt, eftersom flygbladet hade blivit uppsatt med tapetklister.

Det som går att tyda i texten är mycket obehaglig läsning

Det som går att tyda i texten är mycket obehaglig läsning; det står något om pedofiler, om våldtäkter, att vi är på väg in i ett tredje världskrig, att jihadister och ISIS-supportrar har fyllt Sverige, att vi borde byta ut vår regering på grund av detta.

Vem avsändaren är går inte att se. Jag tycker det är obehagligt att någon med rasistiska eller nynazistiska åsikter har varit i våra portar och att man möjligtvis bör se över rutinerna lite extra från HSB:s sida. Vi som bor här, alla grannar, bör också vara mer uppmärksamma. Vi ska inte släppa in obehöriga i våra fastigheter,

 Nikoletta Dolfin, ordförande i den Lokala Hyresgästföreningen på Rinkebysvängen
Print Friendly, PDF & Email