Järvabadet är dimensionerat för 3 000 besökare – per dag. Badet har planerats i 40 år och när det är klart finns det inte en enda parkeringsplats!?
Så skrev Karin Ploen, ersättare för Fi i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, till Stockholms stad. Nyhetsbyrån Järvas reportrar gick till Järvabadet för att undersöka saken.

 

– Vi kom inte hit med bil idag, men jag vet, att det är problem när man gör det, säger Lilian Korkis, som är på badet med sina barn.

 – Man får inte parkera vid badet och det blir kaos. Istället parkerar man lite överallt och det blir långt att gå, säger Lilian Korkis.

 

Lite längre bort sitter Emma Sundstedt och Julia Augustsson. De kom i bil och hittade en parkeringsplats.

– Men parkeringen är ganska liten. Det finns ju ett helt fält, så man tycker att de kunde göra parkeringen lite större, säger Emma.

– Ja, så att alla som vill komma hit har möjlighet att göra det. Busshållplatsen ligger ganska långt bort, säger Julia.

Soliga och varma dagar är det många som vill bada. På grund av corona får bara ett visst antal komma in och utanför ringlar kön lång. Och många, väldigt många, verkar åka till badet med bil. Överallt på fältet, långt utanför den parkering som egentligen tillhör Eggeby gård, står bilar parkerade.

Barn från 12 år får bada på egen hand, utan vuxens sällskap. Om de går eller cyklar till badet kan farliga situationer uppstå i trafiken. ”Stockholms stad måste lösa parkeringssituationen vid Järvabadet, och de måste göra det snabbt, innan någon blir skadad i trafiken!” skriver Karin Ploen i sitt mejl till Stockholms stad.

Nyhetsbyrån Järva har sökt ansvarig politiker, och Idrottsborgarråd Karin Ernlund (C) skriver i ett mejl:

”Under projektets gång har man tittat på flera olika platser, bland annat en parkeringsplats under E18 men ansökan avslogs av Trafikverket. Området är svårarbetat och består till stor del av grön-sköna kulturreservatsområden som är viktiga att bevara. Men att slutföra Järvabadet även om parkeringsfrågan körde fast var absolut nödvändigt. Just nu tittar vi på ett flertal olika parkeringsytor i närområdet.”

Najma Abdi
Niso Yakubova
Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email