Jag har haft några dagar ledigt i jul och då kunna ägna tiden åt att läsa lite mer riksmedia än vanligt. Det är lärorikt för mig för jag blir ännu mer tacksam över Nyhetsbyrån Järva och de vänner jag har här.

Jag läste i Aftonbladet en artikelserie som beskriver Djursholm. En artikel reagerade jag särskilt på; en överläkare som tycker det är kränkande att peka ut Djursholmsbarn för att de använder droger. En sak är uppenbar, överläkaren har garanterat bläddrat förbi alla artiklar som handlar om barn och unga i Järva och hur de beskrivs.

Sedan fascineras jag över hur lätt läkaren kan bortförklara drogmissbruk när det handlar om rika små juveler. Om deras snorungar slutar köpa droger så kommer kriget mellan våra unga att upphöra, den slutsatsen uteblir. Men jag hade väl inte väntat mig heller att Djursholmsläkare skulle kunna tänka på hela samhällskedjan.

Annons:
Annons:

Men det är ändå skönt att konstatera att rikedom inte har något med intelligens att göra

Efter att jag läst klart så inser jag också hur kränkande deras perspektiv är gentemot oss som bor i Järva. De förstår inte. De är fast i sin lilla rika bubbla. 

Nej, resten av min ledighet ska jag inte läsa någon mer rikspress. Det var ännu mer stressande än att jobba. Men det är ändå skönt att konstatera att rikedom inte har något med intelligens att göra.

Jag fortsätter att läsa lokala nyheter och prata med vettiga vänner. Men en dag borde vi åka ut till Djursholm och köra en studiecirkel med dem om livet. 

Fortsatt goda helger!

Carolina Sinisalo 
Print Friendly, PDF & Email