jordglob, Clay Banks, Unsplash
jordglob, Clay Banks, Unsplash

Nyhetsbyrån Järva är en utpräglad lokaltidning, men i fortsättningen kommer vi även att publicera internationellt material; artiklar och reportage från Blankspot.

Det händer med jämna mellanrum att vi får tips om sådant som pågår i Hässelby eller Hägersten. ”Kan ni inte skriva om det?” Vi avböjer artigt, men bestämt. Nyhetsbyrån Järva skriver om det som händer i Järva, vi bevakar längs blåa linjen – från Rinkeby, Tensta och Hjulsta, och Akalla, Husby och Kista. Det händer att vi skriver om något, eller någon, utanför vårt bevakningsområde, men då finns en klar koppling till Järva.

Världen finns i Järva

Men nu kommer vi börja publicera artiklar och reportage från världens alla hörn, eftersom vi är övertygade om att våra läsare är intresserade av internationella frågor. Världen finns i Järva.

Blank Spot Project är en ambitiös och seriös plattform främst för utrikesjournalistik, som finansieras av frivilliga medel. Den första texten vi publicerar är skriven av Martin Schibbye, chefredaktör för, och en av grundarna till, Blankspot.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Clay Banks/Unsplash
Print Friendly, PDF & Email