Nyamko Sabuni och skolborgarrådet på Kista träff

Nyheter

På onsdagskvällen anordnade Stiftelsen the Global Village ett Town Hall Meeting på Kista träff med Liberalernas ordförande Nyamko Sabuni och Stockholms skolborgarråd Isabel Smedberg-Palmqvist. En stor del av frågestunden ägnades åt Al-Azharskolans öde.

Flera föräldrar hade samlats och de undrade hur Skolinspektionen kunde fatta beslut att stänga Al-Azharskolan utan att ta hänsyn till alla barn som går där. Skolborgarrådet svarade att det inte var ett politiskt beslut, utan ett myndighetsbeslut. Skolinspektionens skäl var ”bristande lämplighet i ägar- och ledningskretsen”.

Jag har känt grundaren av Al-Azharskolan i 25 år, men är det ett brott?

Hussein Ibrahim, rektorn på Al-Azharskolan, numera Jacobiskolan, var närvarande på mötet. Han sade att han har arbetat i 31 år i Stockholms skolor och på Al-Azhar i 23 år. 
 – Jag har aldrig dömts, inte ens för en ringa trafikförseelse. Jag har känt grundaren av Al-Azharskolan i 25 år, men är det ett brott?

Han frågade skolborgarrådet om hon kan lova att barnen från Al-Azhar nu kommer till skolor som garanterar att ”nio av tio elever får behörighet till gymnasiet”. 

Diskussionen, som emellanåt blev intensiv, modererades av Eleni Terzitane. Det var också hon som var tvungen att förklara ordet gentrifiering för de inbjudna politikerna. 

Det mest dramatiska under kvällen var att en av åhörarna fördes bort från salen av civilklädda poliser. Mannen försökte hela tiden få ordet, men av någon anledning fick han aldrig mikrofonen.

Print Friendly, PDF & Email