Glada nyheter för alla som sörjde nedstängningen av Erikshjälpens stora secondhandbutik i Spånga är att det snart öppnar en ny butik i lokalerna. Just nu pågår renovering, och den 19 mars slår Skyddsvärnet secondhand upp portarna.

Utbudet kommer att vara i stort sett samma som Erikshjälpen hade med möbler, husgeråd, leksaker, kläder, böcker, skivor samt säsongsvaror som skidor, skridskor och pulkor. Butiken kommer ha en gåvoinlämning och erbjuder även upphämtning av större föremål med lastbil.

Skyddsvärnet är en ideell förening som bedriver socialt arbete utan religiösa eller partipolitiska kopplingar. Arbetet är icke vinstdrivande och syftar till att skapa bättre förutsättningar för människor i samhället genom bland annat utbildning, stödboende och arbetsträning.

Annons:

Butiken kommer ha öppet alla dagar utom måndagar

Vi återinvesterar all vinst i våra verksamheter. Återinvesteringen kan exempelvis handla om stöd när vi ska öppna fler secondhand-verksamheter, där målet är att personer som står långt ifrån arbetsmarknaden ska komma tillbaka ut i arbete. Det kan även handla om att vi stöttar barn och ungdomar i familjehem, erbjuder personer i hemlöshet jobb eller ger stöd till personer för att ta sig tillbaka till samhället efter vistelse på anstalt, säger Thomas Fröberg som är enhetschef för Arbetsintegrering på Skyddsvärnet.

Skyddsvärnet secondhand invigs den 19 mars och kommer ha öppet från klockan 11 alla dagar utom på måndagar då det är stängt.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email