Fullsatt när kulturplattformen BEYN2 visade sina kortfilmer.
Hundra pers står kvar utanför och kommer inte in. Lokalen under fontänen mitt i centrala Stockholm är fylld till max när konstkollektivet Elva visar sina kortfilmer.
 
– Kultureliten har sovit på oss. Våra uttryck kommer ta större och större plats, sade Ailin Moaf Mirlashari, en av filmskaparna som medverkade under kvällen.

Filmskaparna Ailin Moaf Mirlashari och Nader Attiyah talar om äran att få tillit och arbeta med personer i Järva. Kollektivet Elva är skapat i området och konsten har vuxit och utvecklats där. Likadant är det med musiken i filmerna, den är gjord av personer från Järva. 
– Våra element  i produktionen har varit våra vänner. Vi vill utmana de rådande strukturerna i samhället med konsten som verktyg, sade Nader Attiyah.

Ailin Moaf Mirlasharis film ”Flanören”, handlar om psykisk ohälsa och hur ens alter ego vill att huvudpersonen ska berätta om vad det är som orsakat ohälsan. Den filmen har Nader Attiyah producerat. 

I Nader Attiyas film ”KATT” leker de mycket med symboler och språket. Där har Ailin Moaf Mirlashari varit producent.
 
Håll utkik, det kommer mer från BEYN2 och Elva. 
 
Manel Rodrick

Fakta
BEYN2 är en kulturplattform för både individuellt och kollektivt skapande där olika konstformer möts, utvecklas och produceras under samma tak med visionen skapa en mer inkluderande kulturscen.
En av de verksamheter som kommer drivas under BEYN2 är konstkollektivet Elva, som består av Ailin Moaf Mirlashari och Nader Attiyah. Båda är också initiativtagare till BEYN2.

Print Friendly, PDF & Email
Annons: