Två sammansatta bilder: en föreställer händer som håller en spruta, den andra föreställer kistamässans entre

Nu kan man vaccinera sig på Kistamässan

Nyheter

Nu kan personer som är 65-plus boka tid på någon av Region Stockholms vaccinationsmottagningar. En av dessa är Kistamässan som numera är Sveriges största vaccinationscentral.

I Stockholms län har nu mer än 88 procent av gruppen 80-plus respektive 75 procent av gruppen 75 till 79 år fått en första vaccindos. Det vill säga över 407 000 registrerade vaccinationer. Det betyder att regionen nu går in i slutfasen i vaccinationsfas 2, och den goda farten har lett till att Region Stockholm från och med den 15 april erbjuder personer som är födda 1956 eller tidigare att boka tid för vaccination.

Tiderna till vaccinationsmottagningarna kan bokas via appen Alltid Öppet

Vaccinationerna i länet görs av 14 separata vaccinationsmottagningar, som kompletterar länets över 200 vårdcentraler. Tiderna till vaccinationsmottagningarna kan bokas redan nu via appen Alltid Öppet, medan tiderna på vårdcentraler kan bokas från och med måndag den 19 april via telefon, webb eller app. Mer information kring bokning finns på 1177.se.

Magnus Thyberg, vaccinsamordnar på Region Stockholm, uppmanar alla som har möjlighet att boka tid digitalt på en vaccinationsmottagning att göra det, eftersom att det avlastar vårdcentralerna och telefonbokningen. En av dessa tio vaccinationsmottagningarna finns numera också i Kista. Det är Kistamässan som blir värden för vaccinationsmottagningen i Järva, vilket också blir Sveriges största mottagning för covidvaccineringen, det rapporterar Sveriges Radio.

Källa: Vårdgivarguiden
Foton: Pexels och redaktionen

Kistamässan utifrån
Kistamässan ligger brevid Scandic Victoria Tower i Kista
Print Friendly, PDF & Email