Den rödgröna majoriteten i Stockholms stad har beslutat att sänka avgiften på sex simskolor i förorten. Bland annat i Tensta simhall och Husbybadet.

För att fler barnfamiljer ska ha råd med simskola sänks nu kursavgiften från 700 kronor till 400 kronor på stadens simhallar i Tensta, Husby, Vällingby, Farsta och Skärholmen. Satsningen på simkunnighet i försummade förorter innehåller också vattenvaneträning för barn på Järvabadet.

Beslutet, som SVT var först med att rapportera om, har väckt kritik från privata simklubbar som menar att de blir utkonkurrerade av de låga avgifterna.

Annons:

– Att subventionera kommunens egna simskola terminsvis står i direkt konkurrens med vår verksamhet. Vår simskola kommer vara förhållandevis dyr vilket så klart får följden att vi tappar medlemmar, säger Jonatan Wik, sportchef på Spårvägens simförening till SVT.

Däremot är han positiv till att simföreningar nu kommer kunna söka bidrag från staden för att bedriva vattenvaneträning under sommarlovet. De kurserna kommer kosta 100 kronor per barn.

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email