två glada personer vid skidspåret

Under de närmaste två veckorna kommer Skidförbundets satsning ”Alla på Snö” att finnas på Spånga IP. Från nio på morgnarna till halv tre på eftermiddagarna kommer fjärdeklassare från mängder av skolor i hela norra Stockholm för att få lära sig åka skidor på det 400 meter långa spåret.

Efter  en timmes paus tar Rinkeby Run över, och håller öppet till klockan fem. Under de här veckorna kan Rinkeby Run låna ut ännu fler små skidor till barn. Ibland har femåringar fått åka på två meter långa skidor för att det saknats barnskidor. Det går, men så blir det alltså inte resten av vintern.

Fredrik Blank och Susanne Ripa är ledare för Alla på Snö. Det finns  kapacitet att ta emot  1250 barn på två veckor. Nästan allihop kommer från skolor i Järva.

Från noll till att få till balansen går ofta på en halvtimme

 – Samverkan med lokala föreningar som Rinkeby Run här i Järva är så viktig. Stockholms stad hjälper också till. Jag gillar utveckling, och när vi får möta barn utan skidbakgrund så är ju utvecklingskurvan enorm. Från noll till att få till balansen går ofta på en halvtimme. Därför är det väldigt roligt att lära barn som inte testat att åka skidor tidigare. Jag älskar glädjen i barnens ögon när de upptäcker att de kan det här. Det är ju faktiskt inte svårt att lära sig att åka skidor, säger Fredrik.

Han tycker att Järva ett spännande område, där de kan nå en målgrupp som kanske inte haft möjlighet att testa skidor tidigare.
 – Vi på ”Alla på Snö” tycker att det är en självklarhet att alla barn ska få känna snöglädje tillsammans med oss.

Möjligheten att fortsätta måste också finnas. Och vem vet, kanske får vi  en svensk medaljör i OS 2030, som stod på skidor för första gången här på Spånga IP i februari 2021, säger Fredrik.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Fredrik Blank och Susanne Ripa från Svenska skidförbundet.
Print Friendly, PDF & Email
Annons: