nattvandrare i reflexvästar

Samtidigt som EU-valet är i sitt slutskede fortsätter Tenstas mammor och pappor att nattvandra för ett tryggare Tensta. Häromdagen anslöt även biträdande finansborgarråd Anders Österberg och social- och trygghetsborgarrådet Alexander Ojanne, båda S.

Både Anders Österberg och Alexander Ojanne hade knackat dörr inför EU-valet innan de anslöt till nattvandrarna i Tensta centrum.

Innan själva vandringen satte igång inledde Liban Warsame från föreningen Stoppa skjutningen. Han betonade att området blivit bättre på senare tid.

Annons:

Det händer mycket bra saker i Järva

– Vi arbetar hårt för att ha dialoger och det händer mycket bra saker i Järva, sade han.

Det var inte bara en varm kväll utan även energin i möteslokalen var påtaglig.

Trots sina olika perspektiv var mötesdeltagarna eniga om vad som behöver göras för ett starkare och tryggare lokalsamhälle. Vice finansborgarråd Anders Österberg, också Järvabo, konstaterade att alla unga som sökt sommarjobb i Järva också har blivit erbjudna det, totalt 3000. Det är 500 fler jobb i år än 2023. Han berättade också om satsningar på bostäder med fler rum och att Tekniska museet kommer till Tensta.

Vi behöver stöd för att kunna sörja

Flera av nattvandrarna denna kväll hade själva förlorat barn i skjutningar. En av föräldrarna, Jama Mumin, hade förlorat sin son. Han kände sig desillusionerad och berättade att han behöver stöd för att familjens själsliga sår ska kunna läka.
– Vi kan acceptera att vår son är död och mördad, men vi behöver stöd för att kunna sörja. Vi saknar stöd från samhället, sade han.

Jama Munin berättade även att ingen myndighet har kontaktat dem, än mindre erbjudit stöd i sorgeprocessen.
– Vi är traumatiserade, hela familjen.

Social- och trygghetsborgarrådet Alexander Ojanne informerade om att det finns föräldrastöd för alla våldsdrabbade, i respektive stadsdel.
– Det här arbetet är nytt, men det ska redan nu kunna ge stöd för alla föräldrar som behöver samhällsinsatser, sade han.

En mamma berättade om vad hennes förening gör och hur de arbetar. Det blev både nattvandring och fina samtal tills solen gick ned.

Awad Hersi, S

nattvandrande män och en kvinna i reflexvästar
Print Friendly, PDF & Email