Det är många som ringer och frågar Mårten från Rinkeby Run om det går att åka skidor nu. Svaret är ja, det är nu det är som bäst. Speciellt för nybörjare.

Våren kom snabbt i år. För en vecka sedan var det snö på marken, och nu sitter vi i solen och njuter. I norra Sverige kallas den här tiden för ”vårvinter” för där är det fortfarande snö på marken och is på sjöarna. Under vårvintern åker norrlänningarna mycket skidor. Sen sätter de sig med en termos och dricker kaffe eller varm choklad i solen. Det är fantastiskt skönt.

Den här veckan går det att göra samma sak på Spånga IP. Skidspåret är öppet och 8 000 kvadratmeter skridskois står redo. Skidor och skridskor kan du låna av Rinkeby Run och Hockeyförbundet nere vid skidspåret mellan klockan 12-16 varje dag under sportlovet. Yasmin, Mansib, Jonis, Johanna, Mariam och Simon står redo för att hjälpa alla nybörjare.

Det är nu det är som skönast att åka skidor och skridskor. Nu behövs inga vantar. Det räcker med en träningsoverall eller jeans och en vanlig jacka. Dessutom är det inte trångt i skidspåret, som det var för några veckor sen.

Print Friendly, PDF & Email
Annons: