Bild på medelålders blond kvinna som vilar huvudet i handen.

”Civilsamhället och föreningslivet är avgörande, inte minst i arbetet för att bryta utanförskap, förbättra integrationen och bidra till ett Sverige som håller ihop. Politiken ska skapa goda förutsättningar i stället för att begränsa eller detaljstyra.”

Visst låter det klokt? Det är citat från Moderaternas hemsida. Borgerliga partier brukar lovorda föreningslivet. De vill att stat och kommun ska dra sig tillbaka och att privata och ideella krafter ska ta över all möjlig verksamhet. Men i Järva agerar de moderatledda stadsdelsnämnderna precis tvärtom.

Håller Rinkeby Folkets Hus måttet, tro?

När den moderate ordföranden i Rinkeby-Kista, Ole-Jörgen Persson, fick frågan varför stadsdelen skulle avsluta samarbetet med Folkets Husby svarade han bara att ”de håller inte måttet”. Verksamheten ”gav inte det mervärde till stadsdelen” som de var ute efter, sade han utan närmare förklaring. Och då talade han om en mycket väl fungerande mötesplats med ett 50-tal föreningar.

I mars kommer stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista fatta beslut om samarbetet med Rinkeby Folkets Hus ska fortsätta. Håller de måttet, tro?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Annons: