Kista Galleria

Vår artikel om hur ordningsvakterna uppträdde mot de fyra pojkarna i Kista Galleria, har lästs av drygt 40 000. Hundratals kommentarer har strömmat in, både till vårt Instagram-konto och vår Facebook-sida. En övervägande del av läsarreaktionerna visar en upprördhet över hur pojkarna behandlades.

Diskussionerna som följt efter publiceringen kan vi omöjligen kommentera, inte heller kan vi besvara alla frågor. Men följande skulle vi vilja slå fast:

Ja, det var fem ordningsvakter som var inblandade i händelsen i Kista Galleria. De som sett videoklippet, som publicerades i samband med artikeln, kan se det med egna ögon.

Ja, vi har tagit del av personalens rapport till Securitas. Där framgår att pojkarna upplevdes som störande på biblioteket, att de blev tillsagda flera gånger och att personalen till slut kallade på ordningsvakterna. Men inget i rapporten kan rättfärdiga ordningsvakternas beteende gentemot pojkarna. 

Engagemanget i den här händelsen visar hur viktig diskussionen är om villkoren vi lever under. Nyhetsbyrån Järva vill ha en öppen diskussion i våra kanaler, men vi förbehåller oss rätten att radera innehåll som vi bedömer är kränkande eller stötande, eller inte håller sig till ämnet. Vi ber om ursäkt i de fall vi inte hunnit göra det.

Läs också: Citycons uttalande och Rädda Barnens uttalande

Kerstin Gustafsson Figueroa
chefredaktör

 

Print Friendly, PDF & Email