En grön plastgräsplan med snövallar längs sidorna.

RBK är nykomlingar i division 5 och spelar premiär ikväll hemma på Knutby BP. In i det sista var det oklart om matchen skulle spelas på grund av det oväntade snöovädret. Men 20.00 är det matchstart.

Det väntar säsongspremiär ikväll för det unga laget RBK, klubben från Tensta och Rinkeby som klättrat upp i divisionerna de senaste säsongerna. Snöovädret som tagit sig in på Knutby bollplan ställde dock nästan till det för laget, och klubben visste inte huruvida matchen blir av eller inte förrän för bara någon timme sedan.  

Helena Rydh Norin som ansvarar för seniorseriernas spelschema på Stockholms fotbollsförbund, menar att matchen ser ut att spelas ikväll. 
– Jag har fått besked från förvaltningen att konstgräsplanen är plogad, så jag antar att det är spelbart. Sedan får huvuddomaren ta beslut om matchen blir av eller inte, sade hon. 

Annons:

Yusuf Hussein som är både spelare och medieansvarig i klubben säger att omständigheterna inte förändrar något för laget. 
– Snön kom som en chock för oss i laget, men vi har hållit i gång med träningen i flera månader nu, så situationen ska inte behöva påverka oss, säger han. 

Han tror dock att det kan finnas en risk med underlaget. 
– Att spekulera är inte min grej, men personligen har jag alltid varit kritisk till Knutby Bollplan eftersom underlaget blir isig oavsett om snön smält. Men det är en fråga för idrottsförvaltningen, säger han. 

Redan nästa omgång, den 12 april, väntar derby för RBK mot Kista SC på Ärvinge BP. 

Suleiman Ibrahim

RBK vann serien förra säsongen.
Print Friendly, PDF & Email