I årets tionde Tensta Rinkeby Grass Run överraskade Rinkebys Jonis Serry och Mikiel Gimli med att ta ledningen och behålla den hela vägen ner till Hjulsta fågelsjöar.

Förhandsfavoriten Mansib Rahman från Akalla nådde täten först efter 1,5 km. Då gjorde han å andra sidan processen kort med resten av startfältet. I mål var han 2,5 minuter före tvåan. Det är den mest överlägsna segern hittills i något av de 34 Tensta Rinkeby Grass Run som sprungits.

Det var också lite av en revansch för Mansib, som fick slita hårt i Lidingöloppet förra helgen. Över tre backiga mil räckte det inte med tre träningspass i veckan; inte ens för en ung löpare med massor av talang.

Annons:

Den som tränar mest utvecklas bäst

Dagens stora sensation var ändå Jonis Serry som kom i mål på en stark tredje plats, drygt tre minuter efter Mansib. Den prestationen visar än en gång att löpning är en rättvis sport. Den som tränar mest utvecklas bäst. Sedan början av sommaren har Jonis sprungit 5-6 dagar i veckan.

Bland damerna var Elena Osokina som vanligt bäst. Hennes seger i sammandraget är redan säkrad. Bland herrarna har Mansib Rahman precis gått upp i ledningen.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email