Många kom för att närvara vid Stadsdelsnämnds mötet den 29 september i Rinkebyskolans aula. Frågorna från allmänheten handlade om allt från utförsäljningar och nedskräpning till den omdebatterade begravningsplatsen.
 
Den stora frågan handlade om bostäder. Hyresgästerna i stadsdelen har inte visat intresse av att bilda bostadsrättsföreningar. Nu finns en oro att staden säljer ut fastigheterna till privata bostadsbolag istället. Men den blå-gröna majoriteten svarade ett tydligt nej.
 – Som det ser ut nu så blir det inga utförsäljningar under den här mandatperioden, sade nämndens moderata ordförande Benjamin Dousa.
 
Inga utförsäljningar under den här mandatperioden, sade Benjamin Dousa
 
Flera påtalade problem med råttor och nedskräpning i stadsdelen.
 – Dialogen måste tas med Fastighetsägarna i samarbete med Trafikkontoret och Miljöförvaltningen. De hinner inte plocka upp allt skräp som inte slängs där hushållssopor ska slängas.
 
En viktig fråga var hur unga ska förhindras att rekryteras till de kriminella gängen. Även föräldrar som är oroliga över sina barn måste få hjälp.
 – Det är viktigt att ha en bra handlingsplan för att arbeta med familjer som har kriminella barn, sade Ingrid Brännström, avdelningschef på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Det krävs tidiga insatser, som en bra förskola och skola, och stöd till barn med särskilda behov.
 
Huset som Reactor använde tidigare, vid Kvarnbybollplan, står det tomt?
 – Nej, Idrottsförvaltningen har gjort om den till ett omklädningsrum, svarade Benjamin Dousa.
 
Frågan om den omdiskuterade begravningsplatsen på Järvafältet kom upp igen.
 – Begravningsplatsen kommer att bli av, sade Benjamin Dousa.
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Annons: