Efter sammanlagt tolv anlagda bränder i Husby greps en misstänkt gärningsman under helgen.
 – Han är anhållen, skäligen misstänkt för mordbrand, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson i Region Stockholm.

Under den gångna helgen har det brunnit på flera platser i Husby. Efter en brand i ett trapphus, natten mellan lördag och söndag, kunde en man gripas. Under söndagen kunde han sedan anhållas, skäligen misstänkt för mordbrand.

 – I nuläget är den här mannen enbart misstänkt för branden i trapphuset, men vi tittar på kopplingar till de andra bränderna i området.

Annons:
Annons:

Det är ännu inte klart om det är en ensam gärningsman eller om fler är inblandade. Polisen fortsätter sitt arbete. 

 – Ja, fortfarande återstår ett stort utredningsarbete, vi kollar på likheter och olikheter från de tidigare bränderna. Men vi får hoppas att det blir lugnare i området nu, när åtminstone en person är anhållen, säger Anna Westberg.

Polisen önskar fortfarande tips från allmänheten för att komma vidare med utredningsarbetet.
 – Vi är fortsatt i stort behov av tips från allmänheten, det kan vara stort som smått, allt kan ha betydelse. Det är viktigt att ni hör av er till polisen.

Sedan i början av augusti har det brunnit vid tolv tillfällen inom ett begränsat geografiskt område i östra Husby. Bränderna under natt och tidig morgon tros vara anlagda. Ingen person har skadats fysiskt, men i flera fall kunde det ha slutat mycket illa.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email