”Mamma, måste vi packa nu?” Så frågade sonen till en av mina vänner. Så känns det när 20 procent, var femte röstberättigad i det här landet, vill kasta ut människor födda i en annan del av världen.

Nu blir det en borgerlig regering. Oavsett om SD kommer in i regeringen eller inte, så kommer de bestämma politiken. Inget går igenom utan deras stöd. De är borgerlighetens största parti, vad ska Liberalerna ha att sätta emot?

Isobel Hadley-Kamptz skriver i DN: ”Oavsett hur det går har borgerligheten förlorat (sin själ).” Hon har rätt. Men det gäller dessvärre inte bara borgerligheten.

Hela valrörelsen liknade en presidentkampanj i USA; kepsar, pins och pappfigurer

Hela valrörelsen liknade en presidentkampanj i USA; kepsar, pins och pappfigurer. Inte bara ett evigt tjat om ”Jimmie” och ”Ebba”, utan även om ”Magda” och ”Nooshi”. Den här personifieringen av politiken är fördummande.

Och jag undrar, vart tog klimatfrågan vägen?

Det som räddade min dag var valvakorna i Folkets Husby och Rinkeby Folkets Hus. På båda ställena var det fullt med folk som tillsammans väntade in valresultatet. Alla verkade överens om att oavsett valutgång måste föreningslivet hålla ihop. Hagi Farah sade något klokt: ”Inte fler poliser, väktare och kameror. Fattigdom är vårt problem och nu blir det ännu tuffare.”

Tillsammans är vägen framåt.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email