vinterklädda personer står i snödrivor framför idrottsplats
Tränarna på Spånga IP, längst fram Ali Husnan och Johanna Granhällen.

Vackra vinterdagar när solen skiner kan det vara kö i skidspåret på Spånga IP och fullt av barn och vuxna på isen. När det är full snöstorm, som det var i förmiddags, är det sällan mer än två åkare i skidspåret och på isen. Det är synd eftersom 20 000 Järvabarn är skollediga, och troligen sitter hemma.

På Spånga IP står ett gäng tränare redo att lära ut både skidor och skridsko. På plastisen i Pilparken (mellan Tenstabadet och Tensta Träff) står också tränare redo för de som aldrig har stått på ett par skridskor.

Annons:
Annons:

Det är en perfekt temperatur för vintersport

Snön viner förbi utanför fönstret, men än så länge är det bara fem minusgrader ute. Det är en perfekt temperatur för vintersport. Snön är fjäderlätt och isen är perfekt.

Barnen som bor i stora villor är uppe i fjällen för att åka skidor och skridskor så här års. Det kan Järvas barn göra gratis på hemmaplan. Torsdagskvällar mellan klockan 18-20 är det dessutom skridskodisco i Pilparken.

Kroppen blir varm inifrån när man sportar

Att upptäcka hur kul man kan ha, utomhus i minusgrader och snöstorm, är viktiga steg mot ett bra liv i Sverige. Med tjocka vantar och mössa behöver ingen frysa, för kroppen blir varm inifrån när man sportar.

Klockan två på lördag pratar tränare från Rinkeby Run om motion och att älska vintern hos Hjulsta somaliska föräldraförening. Andra föräldrar som vill lyssna kan höra av sig till info@rinkebyrun.se

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email