På onsdagseftermiddagen kom många barn och föräldrar till Kulturskolans familjekväll i Rinkeby Folkets Hus. Efter fika, kunde barnen prova på att måla med vattenfärger, lyssna på fiolspel, dansa indisk dans och prova på teater.

Kulturskolans olika kurser riktar sig till barn och ungdomar mellan 6 och 22 år. Men här kvällen deltog även några av de minsta barnen och många mammor i aktiviteterna.

Bildpedagogen Nadja Ekman hade täckt ett långt bord med vitt papper, där hon målat konturer av cirklar i olika storlekar med gamla trumskinn som mall. Barnen hittar snabbt en plats att sitta på, och börjar måla mönster och motiv i glada färger inne i cirklarna. 

Annons:

Yahya, 11 år, är här tillsammans med sina småsyskon och sin mamma.
– Jag tycker om att måla, och gör det hemma ibland men vill gärna lära mig mer, säger han. 
Mamma Deeqo Adan säger att hon tycker att det vore roligt om barnen kan få lära sig att spela något instrument.
– Jag skulle vilja lära mig spela gitarr, säger Selma som är 9 år. Vi har en gitarr hemma, men jag vet inte hur man gör.
Lillebror Elias, 7 år, håller med, han är också sugen på gitarrlektioner.
–Fast jag skulle vilja prova fiol också, säger han.

Riktig Bollywooddans utbryter och dansglädjen är påtaglig

I ett annat rum spelar Lina Torres ett stycke på fiol, och sedan tar läraren i indisk dans, Usha Balasundaram över och då blir det fart på mammor och barn. Riktig Bollywooddans utbryter och dansglädjen är påtaglig. Efter dansen blir det en teaterövning ledd av Jane Rimblens och Johanna Linnaeus. Barnen får gestalta både läskiga vampyrer och gulliga katter.

Nadja berättar att hon kommer att leda en kurs i animerad film på måndagar i fem veckor, med start måndag den 7 mars.
– Kursen är kostnadsfri och riktar sig till ungdomar mellan 13 och 16 år. Det går att anmäla sig till Hanna på Rinkeby bibliotek, skicka ett sms till henne, 076-1230627, eller prata med någon på biblioteket. 

Johanna berättar att det finns planer att fortsätta med familjekvällar på måndagar men att det inte är helt bestämt ännu. I Rinkeby Folkets Hus kommer det att finnas kurser i piano, gitarr, bild och form och spelutveckling och DJ:ande med mera.
– Håll utkik på hemsidan, säger hon. 

Annika Skarf

Alla kurser, förutom kursen i animerad film, anmäler man på kulturskolans hemsida.

Print Friendly, PDF & Email