Bild på butiksentré i galleria

Kunder på Icas butiker i Husby och i Kista kan för närvarande ej betala med kort. Problemet beror på ”internt problem” meddelade Icagruppens pressansvarig Maria Elfvelin på morgonen och beskedet gäller för hela landet.

När Nyhetsbyrån Järva besökte Ica Husby och Ica Kvantum i Kista på morgonen kunde kunder ej betala med kort. Däremot tog de emot kontanter och betalning med Swish.

Kunder i Husby uppmanades på morgonen ta ut kontanter från uttagsautomaten vid tunnelbanan. På Ica Kvantum i Kista kände de till problemet men eftersom Swish och kontanter fungerade verkade det mesta ändå rulla på som vanligt, förutom att självskanningskassorna ej fungerade.

Annons:

Enligt kontakt med Icagruppens presstjänst beror betalningsstrulet på ett ”internt problem” och det fanns vid niotiden ingen prognos för när det skulle vara åtgärdat.

Maria Elfvelin. Bild: Press

– Det gäller alla butiker och Apotek Hjärtat, sade pressansvarig Maria Elfvelin men tillade att betalning med kort, Swish och appen fungerar.

Vid tidpunkten hade hon inte mer detaljerad information om vad problemet berodde på, men enligt en uppdatering från SVT ska det ha samband med att det idag är skottdagen.
– Det handlar om ett internt problem i våra betalsystemen som orsakas av att det idag är skottdagen, sade Maria Elfvelin.

Ica i Husby har sedan den 20 februari installerat det nya kassaystemet.

Vid klockan 12:50 skrev Ica på sin Facebooksida att flera butiker nu har fungerande kortbetalning. ”Det kan dock fortsatt vara problem att betala med kort i vissa butiker, vi låter därför denna status ligga kvar”, stod det.

David Johansson

Texten har uppdaterats.

Print Friendly, PDF & Email