bild på olika mattor och texten "Får vi låna din matta?"

Har du en matta som du vill låna ut? Tensta konsthall söker mattor till en del av sin nästa utställning ”Chronos: hälsa, tillgänglighet och närhet”, med premiär den 14 mars.

I konsthallens nästa utställning ”Chronos” utforskas strukturella förhållanden i samhället som blockerar tillgången till offentliga platser för kroppar som inte passar in i erkända ”normer” – som exempelvis kön, funktionsvariation, etnisk tillhörighet eller sexualitet. Som del av utställningen kommer den danske konstnären Jakob Jakobsen bygga ett rum och fylla det med mattor och kuddar där besökaren kan sitta ned och koppla av, samtidigt som den lyssnar på delar av den dagbok som konstnären skrev under en sjukhusvistelse.

Utställningen pågår mellan den 14 mars och den 1 september. Till utställningen vill Jakob Jakobsen låna mattor i olika storlekar ”som har en historia”. Efter utställningen får man tillbaka sin matta.

Annons:

– Konstnären vill låna mattor för att skapa ett utrymme, ett soft space, där besökaren får lyssna på hans ljudinstallation på svenska och engelska, säger konsthallens utställningsproducent Didem Yildirim.

För att få vistas i utrymmet kommer besökaren att behöva ta av sig skorna.

För den som vill låna ut sin matta går det bra att kontakta Didem Yildirim: didem@tenstakonsthall.se eller genom att ringa till konsthallen på 08–360 763.

Print Friendly, PDF & Email