Emmie Hult

I Tensta finns en ny verksamhet som delar lokal med medborgarkontoret och biblioteket, nämligen Kompetensverkstan. 
– Är man 19–29 år och känner att man vill ha stöd med sysselsättningen kom förbi, sade Fuad Omar Ahmed
.

Kompetensverkstan är ett initiativ som vill hjälpa unga få en sysselsättning. Under våren startades verksamheten av stadsdelsförvaltning och arbetsmarknadsförvaltningen. Syftet är att minska andelen unga som varken arbetar eller studerar mellan 19-29 år. Tillsammans med jobbcoacher, studievägledare och andra aktörer försöker Fuad och hans kollegor få ut unga i någon form av sysselsättning.

-Vi jobbar dels uppsökande och vi har ganska god samverkan med olika verksamheter i förvaltningen, med ungdomsgårdar och lite olika bitar. Vi rör oss fysiskt i stadsdelen, sade Fuad.

Annons:

Vi går mycket efter ungdomarnas önskemål

Antivåldskvällen, som skulle varit i samband Antivåldsveckan i Järva, blev inte av. I stället rullar verksamheten på som vanligt.

– Vi går mycket efter ungdomarnas önskemål. Man bygger rekryteringsträffar och arbetsgivarnätverk utifrån ungdomars önskemål. Ibland så pratar många om Postnord och ibland MTR, sade Emmie Hult. Hon hade precis lämnat ett möte med en ung arbetssökare.

Företag som känner ett behov och vill samverka når ut till kompetensverkstan. För tillfället har verksamheten inga egna lokaler men snart hoppas de flytta in till en ny lokal på andra sidan centrum.

Måndag den 10 oktober har Kompetensverkstan öppet för en rekryteringsträff. Kompetensverkstans vanliga öppettider är tisdagar och torsdagar mellan klockan 15–18.

Lul Warsame

Print Friendly, PDF & Email