Pandemin har slagit hårt mot Järva, och väldigt många har suttit hemma. Men nu startar Fahyma Alnablsi och Ayan Mahamed stavgång med start på Tensta konsthall varje lördag kl 11-13.

Redan före corona hade invånarna i Järva sämre kondition än människor i andra delar av Stockholm. Men det tänker Fahyma Alnablsi och Ayan Mahamed, tillsammans med Rinkeby Run, göra något åt.

Fahyma Alnablsi och Ayan Mahamed är två starka eldsjälar. Nu slår de sig
ihop och startar stavgång med start på Tensta konsthall varje lördag kl 11-13.

Alla deltagare bjuds på kaffe i Tensta Konsthall

Annons:

– Stavgång hjälper människor att förstärka sitt immunförsvar och förbättra blodcirkulationen, säger Fahyma Alnablsi.

Den första lördagen bjuds alla deltagare på kaffe i Tensta konsthall. Det blir  samtal om vad som händer med musklerna och nerverna i kroppen när man blir äldre, eller när man sitter stilla mycket. Och om vad som händer när man tränar. Tensta Run har ett antal stavar som man kan låna, men tar gärna emot fler. Den som har egna hemma kan gärna ta dem med sig alltså.

– Vi ska promenera tillsammans och hitta checkpoints i lotteriet HittaUt, säger Ayan. Då kan vi vinna träningskläder. Det blir bra. Många behöver det. När vintern och mörkret kommer så lånar vi ut pannlampor också tack vare Tensta Run.

När: Lördag den 12:e september kl. 11-13. Start på Tensta konsthall, Taxingeplan.
Pris: Gratis
Vem: Alla är välkomna. Ta med dina stavar, annars kan du låna i Tensta konsthall.

EFTERLYSNING: Du som har stavar att låna ut eller skänka till stavgångarna får gärna ta kontakt med redaktionen eller Tensta Konsthall.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email