Tre av totalt elva nya vindskydd är på plats på Kista busstorg i syfte att skapa en tryggare och trivsammare stadsmiljö. Bussresenären Nadia säger dock att hon önskar att vinskydden hade installerats innan vintern kom.

Platssamverkan mellan Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, Trafikkontoret och Region Stockholm har resulterat i att Kista busstorg får nu ett ansiktslyft. Sammanlagt elva vindskydd ska inom en snar framtid vara på plats vid busstationerna så att SL:s resenärer bland annat ska kunna skydda sig vid oväder. 

Oppositionen i stadsdelsnämnden har tidigare betonat behovet av en upprustning av busstorget. Elvir Kazinic (S), vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, skrev i juni 2019 en debattartikel i Nyhetsbyrån Järva att det råder ett stort missnöje med platsens utformning som upplevs som ogästvänlig och otrygg.

Nadia, 32, bor i Kista och tar bussen till sitt arbete i Sollentuna varje dag. Hon ser positivt på vinskydden, men säger att de borde ha installerats tidigare.

– Jag är glad över vindskydden, nu slipper man stå och frysa när det blåser och snöar. Men jag hade önskat att det hade skett tidigare, åtminstone innan vintern kom. Det finns ju inte ett lika stort behov nu när våren är på väg. 

– Sedan tycker jag också att det är en ganska klen upprustning. Jag tror definitivt att man kan göra mer för att få det trevligare här. 

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Annons: