Bild på medelålders blond kvinna som vilar huvudet i handen.

Jag har världens roligaste yrke, i en bransch som krymper. Fler journalister utbildas, men tidningarna läggs ned. Alla säger att lokal journalistik är viktigt, men ingen finns på plats i orten. Det ska vi försöka ändra på.

I januari 2019 är det 40 år sedan jag började på Journalisthögskolan i Stockholm. Nästan lika länge har jag kallat mig journalist och försörjt mig som en sådan. Nu ska jag för första gången försöka förmedla något av min erfarenhet till andra. Jag är faktiskt lite nervös.

Men det ska bli så kul att sätta igång kursen i praktisk journalistik i Järva. Just nu har vi 17 anmälda i åldern 14 till 69. Min dröm är att några av dem, helst allihop, vill fortsätta att skriva för Nyhetsbyrån Järva efter avslutad kurs. Målet är att Järva ska få fler lokala reportrar, som kan skriva och berätta vad som händer i orten. För här händer mycket, som det aldrig rapporteras om i media. Tillsammans ska vi skriva historia.

Om någon undrar varför det blir lite lugnare på Nyhetsbyrån Järvas sidor under åtta veckor framåt så vet ni varför. Tro inte att vi håller på att trappa ned. Åh nej, tvärtom, nu tar vi sats framåt!

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email
Annons: