Varje år delar Sveriges Konsumenter tillsammans med tidningen Råd & Rön ut Blåslampan, Sveriges enda konsumentpris. Bland årets finalister finns Rinkeby-Kistas konsumentvägledare Ismahan Ayranci.

I ett pressmeddelande från Sveriges Konsumenter publiceras juryns motivering till nomineringen av Ismahan Ayranci: ”Lokal konsumentvägledning är ovärderlig, inte minst när konsumenter med bristande kunskaper i språk och konsumenträtt råkar illa ut. Med många års erfarenhet som vägledare är Ismahan Ayranci en självklar auktoritet inom konsumenträttsliga frågor. En kunskap hon förmedlar genom rådgivning, föreläsningar i skolor eller flygbladsutdelning i de lokala köpcentren. Ismahan har en förmåga att nå ut till både nyanlända och väletablerade invånare. Och när hon tar sig an ett ärende ger hon sig inte förrän hon fått med sig även den mest svårkommunicerade näringsidkaren på tåget.”

Och när hon tar sig an ett ärende ger hon sig inte förrän hon fått med sig även den mest svårkommunicerade näringsidkaren på tåget

Annons:

Årets övriga finalister består av den ideella föreningen Fritidsbanken, matappen Karma och priset Årets matbluff. Vinnaren av årets Blåslampa kommer att presenteras tisdag den 28 april. 

Fakta:
Syftet med tävlingen är att belöna och uppmärksamma viktiga insatser inom konsumentområdet och inspirera fler till att verka för konsumenternas bästa. Den röda tråden ska vara att konsumenterna – och genom dem samhället – på något vis gynnas.
Förutom äran får vinnaren 10 000 kronor, en antik blåslampa och en prenumeration på tidningen Råd & Rön.

Print Friendly, PDF & Email