På torsdag morgon omkring 06-tiden krossade en gärningsperson ett par fönster vid entrén på S:ta Maria församling på Krällingegränd 1 och bröt sig in i byggnaden. Enligt polisens initiala uppgifter utreds händelsen som tillgreppsbrott med brottsrubriceringen grov stöld.

Enligt polisens händelserapport fanns brytmärken på en dörr och krossade rutor, samt tecken på att ”föremål som enkelt kan omsättas i pengar” blivit stulna i lokalen. Ärendet utreds som tillgreppsbrott med den initiala brottsrubriceringen grov stöld. Ingen person är ännu frihetsberövad.

I ett pressmeddelande som kyrkan publicerade vid lunchtid på fredagen framgår att kyrkan inte ämnar spekulera i motiv eller kommentera händelsen medan den polisiära förundersökningen pågår.

Annons:
krossad ruta med grön tejp runtomkring

En källa berättar för Nyhetsbyrån Järva att gärningspersonen har tagit sig in i kyrkan genom att krossa ett fönster och har sedan rört sig inne i delar av lokalerna där någon slags vandalisering och stöld förekommit.

I pressmeddelandet vädjar församlingen till allmänheten att inte sprida spekulationer eller felaktiga uppgifter om händelsen. De kommer att uppdatera löpande i sociala medier med mer information.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email