När jag hade fått min första dos vaccin var det många som hörde av sig och ville veta hur jag mådde. De ställde en massa frågor och bad om återkoppling. Jag lovade att återkomma och berätta hur min kropp reagerade, eller inte reagerade, på vaccinet.

Jag insåg ganska snart att det skulle bli ett hårt arbete att svara alla och bestämde mig för att skriva den här artikeln istället. Då kan alla, även de som inte ställt frågor, få nytta av informationen.

Förutom att ett nålstick gör ont för de flesta människor, så mår jag bra

Annons:

Förutom att ett nålstick gör ont för de flesta människor, så mår jag bra. Jag har inte fått några biverkningar av vaccinet. Efter den första dosen var jag lite öm i armen några dagar och kände också av en svag strålande smärta i ena benet. Men jag kände mig inte sjuk eller hade så ont att jag stannade hemma, utan jag jobbade som vanligt.

Samma dag som jag fått första sprutan jobbade jag natt, och jag jobbade även de två följande nätterna. Inte heller blev mitt andra jobb som karriärkonsult, som jag utför på dagtid, påverkat av vaccinet. Min arbetsförmåga påverkades inte på något sätt negativt. Med andra ord, jag har inte fått några psykiska eller fysiska besvär.

Det är häpnadsväckande att se hur människor kokar ihop sina egna små konspirationsteorier om vaccin

Men under den här tiden har jag läst många sjuka kommentarer från folk som vill skrämma andra människor, så att de inte ska ta vaccinet. Det är häpnadsväckande att se hur människor kokar ihop sina egna små konspirationsteorier om vaccin i allmänhet och om covid-19 i synnerhet. De uttalar sig tvärsäkert, utan hänvisning till experter eller någon vetenskaplig forskning. Men de är ändå så övertygade och det är både farligt och dumt.

Det kommer alltid finnas de som reagerar på viss medicin eller vaccin. Och det är inte heller så att eventuella besvär och biverkningar i samband med vaccinet döljs. Det är lätt att hitta sådan information på Vårdguiden och liknande sidor.

Ifrah-Degmo Mohamed
Print Friendly, PDF & Email