Stockholms idrottsnämnds ordförande Maria-Elsa Salvo och idrottsborgarrådet Jan Valeskog bjuder in idrottsföreningar i Järva till ett idrottsforum. Men de bjuder inte in alla.
– Har inte alla föreningar rätt att delta, frågar Said Ali från AIF Kista.

Idrottsforum är tänkt som en ny form av dialog mellan politiken och idrottsrörelsen, som stadsbyggnads- och idrottsroteln i samarbete med Riksidrottsförbundet – SISU tagit initiativ till.

– Flera stora föreningar, som är aktiva i området, är inte inbjudna. På det här sättet splittrar de oss och ställer föreningar mot varandra.

Annons:

Det är tänkt att Fokus Järva ska diskuteras och politikerna säger att de vill höra vad föreningarna har för tankar och idéer för hur idrotten kan utvecklas i Järva. Men rykten säger att det handlar om nattfotbollen och stora pengar som finns att söka.

– Har inte alla rätt till samma information? Hur gick det till när beslutet fattades?

Men stora och etablerade klubbar är inte inbjudna

En lång rad föreningar är inbjudna; Akropol BBK, BK Järva, VGB, Tensta bBK, Som United, Rinkeby United, Löparakademin, Shanta basket och Kista SC. Även Spårvägens simförening, som finns över hela västerort och Skate Nation, som startade i Järva i höstas. Men stora och etablerade klubbar som Husby FF, AIF Kista och RBK är inte inbjudna.

Said Ali har skickat ett mejl till de ansvariga politiker och tjänstemän med sina frågor.
– Jag väntar fortfarande på svar.

Nyhetsbyrån Järva fick under eftermiddagen svar från Fredrik Ståhl, pressekreterare på Finansroteln, stadsledningskontoret i Stockholms stad:
”Tanken är att regelbundet ha träffar med olika teman och med olika föreningar. Listan med inbjudna föreningar och representanter inför varje träff tas fram tillsammans med RF-SISU Stockholm. Över tid är målet att träffa så många föreningar som möjligt. Men det kommer inte att vara samma föreningar vid varje tillfälle, utan kommer att variera.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Texten har uppdaterats.

Print Friendly, PDF & Email