Igår samlades många som följer TV4s program Idol i Kista galleria. Albin, en av de två finalisterna skulle sjunga några sånger. I god tid före framträdandet stod de mest hängivna fansen vid scenkanten och väntade.

Under hösten har programmet sänts på fredagskvällarna. Det började med att juryn åkte Sverige runt och sökte deltagare. Efter en lång kvalificeringsprocess är det nu två kandidater kvar till kommande fredagsfinal som äger rum på Avicii Arena med cirka 20 000 personer i publiken. 

 – I år är det två verkligt duktiga finalister, säger Camilla från Akalladalen, som är i gallerian med sin dotter och hennes kamrater. Vi har biljetter till finalen så vi får uppleva den på plats.

Dottern Antonella, 9 år, röstar på Nike som är den andra finalisten. Kamraterna Tuva, 11 år, och Lea, 12 år, har Albin som favorit.

Bland åskådarna fanns många med plakat med Albins namn och dekorerade med hjärtan. Efter framträdandet var det signering av affischer och en frågesporttävling på scenen. De lyckosamma första och andra pristagarna fick två biljetter var till finalen på Avicii Arena på fredag.

Monica Jansson

Print Friendly, PDF & Email