Imorgon sänds Erik Lundins sommarprat i Sveriges Radio P1. Rapparen från västerort kommer att bland annat beröra identitet och drömmar under sin debut som sommarvärd. 

På torsdag debuterar Erik Lundin som sommarpratare i Sverige Radios program ”Sommar i P1” 2019, som i år firar 60 år. Den 36-årige rapparen från västerort är en av de 58 sommarvärdarna som varje år delar med sig av berättelser och musik för det svenska folket.

Erik Lundin, eller Ibrahima Erik Lundin Banda, gick tidigare under artistnamnet Eboi och rappade på engelska. År 2015 slog han igenom stort med den hyllade EP:n ”Suedi”, som prisades med två Grammis och utmärktes till Årets hiphop/soul på P3 Guldgalan. I våras släppte han albumet ”Zebrapojken” som också fått stort erkännande. Erik Lundin, som är född i Rinkeby och bott i Husby och Bromsten, har många gånger kallats för Sveriges främsta textförfattare.

Annons:

Hans sommarprat kommer att beröra identitet, drömmar och de utmaningar som han mött på under sin resa. På Twitter beskriver han sommarpratet som ett ärofyllt uppdrag.

– Ser fram emot att dela med mig av mitt sommarprat och liv med Sverige.

Erik Lundin sommarprat sänds imorgon klockan 13.00 på Sveriges Radio P1.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email