“Hembla har bett om ursäkt”

Nyheter

Artikeln om hur Nagat Bakhit och hennes familj har det i sin lägenhet på Bredbyplan i Rinkeby publicerades tisdagen den 15 december. Dagen därpå ringde Nagat Bakhit.
– Nu börjar saker och ting hända. Hembla har ringt mig och bett om ursäkt och förvaltaren har varit här.

På fredagen samma vecka kom hantverkare och flytspacklade golven i hall och kök. De började lägga golven i lördags och de fortsätter idag.

– Det var tack vare att ni uppmärksammade vår situation. Även den lokale förvaltaren bad om ursäkt. När media skriver då händer det något.

Maria Höglund är ny områdeschef för Hembla i Rinkeby. Hon kontaktade Nyhetsbyrån Järva.
– Jag beklagar verkligen att det har blivit en misskommunikation med hyresgästen. Vi kommer att undersöka ventilationen i hennes lägenhet och åtgärda vid behov.

Hon ska få ett nytt kök

De fuktskadade köksskåpen kommer inte längre att användas.
– Hon ska få ett nytt kök, vi kommer att ta hand om hyresgästen så att hon blir nöjd.

Nagat Bakhit och hennes familj har i princip levt i en byggarbetsplats, med uppbrutna golv, sedan månader tillbaka. De har hela tiden betalat samma hyra, men nu lovar Hembla att de kommer att få hyresreducering.

Nu lovar Hembla att de kommer att få hyresreducering

– Enligt lag och rutin kommer vi att hyresreducera när skadan är åtgärdad, då vet vi hur lång tid det har tagit samt vilka mer kostnader som har uppstått för hyresgästen, exempelvis el. De kommer att få en hyresreducering, absolut, säger Maria Höglund.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email