Två män som står bredvid varandra inne i konsthallen i Husby.

I helgen öppnades dörrarna för Husby konstsalong för andra året i rad – nu ännu större än förra året. Både yrkesverksamma och inte ännu etablerade konstnärer från hela landet ställer ut på utställningen. 

I lördags, den 22 april, var det vernissage för Husby Konstsalong. Mer än 250 deltagare med skilda bakgrunder och åldrar valdes ut av en jury till att ställa ut sina verk på Husby Konsthall, Kulturhuset Stadsteatern, Folkets Husby, Kulturskolan Stockholm i Husby och ett par lokaler som Svenska Bostäder har upplåtit till Konstsalongen.

Många av konstnärerna och konsthantverkarna kommer från Järva-området, men även från andra delar av Stockholm – och landet i stort. 

Annons:

– Vi har till och med ett verk som postades från Luleå, säger Arash Sajadi Jamei, verksamhetsledare på Husby Konsthall.

Besökarna får gå runt och upptäcka Husby genom konst och kultur

Verken visar på en stor bredd av tekniker och uttryck. I Husby konsthall går det att hitta allt från en stor textil skulptur föreställandes en Arboga-leverpastej, till verk i pepier-maché som kommenterar den iranska diktaturen och abstrakta målningar. 

– Det är kul att se hur bra det blir när vi är olika aktörer som går ihop och samarbetar. Besökarna får gå runt och upptäcka Husby genom konst och kultur. Vi ger folk en upplevelse och visar Husby som en positiv samlingsplats, säger Arash Sajadi Jamei.

Utställningen pågår fram till den 30 april och avslutas med festligheter på sitt finissage. 

Maya Goldschmidt Wikdahl
Bilder: Jakob Eriksson och Nader Attiyah

Print Friendly, PDF & Email