Tenstakyrkan i centrala Tensta är en del av det kristna samfundet Equmeniakyrkan. Den är modern i både inredning och sättet som den genomför sina gudstjänster. Just den här söndagen var det besök av två gospelkörer, både Tensta Gospel Choir och Tensta’s Joyful Noise. 

Körerna inledde gudstjänsten genom att tillsammans framföra en gospel. Pastor Petri Kinnunen fortsatte därefter med välkomsthälsning och en bön.  

Annons:
Annons:

Tenstakyrkan firade 50-årsjubileum i september

Pastorn berättade att kyrkan firade 50-årsjubileum den 17 september. Vid det tillfället hade inte representanter för Kopterna, den egyptiska kristna ortodoxa församlingen i Stockholm, möjlighet att närvara. De var på plats den här dagen och överlämnade två ikoner med motiv föreställande Jesus och 21 martyrer. De tackade för att Tenstakyrkan har öppna dörrar för alla.  

Efter ännu ett framträdande av gospelkörerna var det barnens tur att ta plats längst fram i kyrkan. De presenterade sig en och en och framförde sedan en sång. De barn som ville kunde därefter gå en trappa ner för sin egen verksamhet i Söndagsskolan. 

Efter predikan följde psalmsång och därefter förbön. Pastor Kinnunen uppmanade oss att antingen gå till ljusbordet och tända ett ljus, gå till en låda och lägga ner en lapp med en bön eller helt enkelt sitta kvar i bänken och reflektera över egna tankar. Under tiden som besökarna gjorde sina egna reflektioner spelade pianisten Linnéa Wetterbrandt ett rogivande stycke på piano. 

Efter avslutad gudstjänst fanns möjlighet att fika

Före den avslutande välsignelsen gjorde gospelkörerna sitt sista framträdande. Körledare och konstnärlige ledaren Cedwin Sandanam berättade att de båda körerna har repetitioner i kyrkan varje måndag, men inte i gemensamma lokaler. Inför dagens framträdande hade de repeterat två gånger.  

Efter avslutad gudstjänst fanns möjlighet att njuta av fika till förmånligt pris i samlingslokalen en trappa ner. Kyrkan var i det närmaste fullsatt och de flesta besökarna verkade ta del av möjligheten att umgås över en kopp kaffe.  

Monica Jansson 

Servering av fika
Print Friendly, PDF & Email