Under förra helgens storslagna event på Bridge i Kista galleria hade ett flertal stolar ställts ut och det blev fort fullsatt. Det bjöds på färsk hallondricka och godsaker.
– Grundidén är att lyfta fram och stärka förebilder som vågar gå efter sina drömmar, sade Deqa Abukar från BLING. 

Akallabon Ben Eliass blev intervjuad på scendelen av lokalen av Fuad Shidane, programledare för The Side Hustle Podcast.
– Det känns fantastiskt att vara här. Och att alla kan få en ingång till entreprenörskap genom hårt arbete och att faktiskt alla kan vara smarta och på så vis breddas ens värld mot framgång, sade Ben Eliass som är medgrundare till rakhyvelsföretaget Estrid.

Anordnarna bakom tävlingen är BLING, BK Bussenhus och i år har de även Reach For Change som strategisk partner. Syftet är att inspirera och locka fram fler idéer från Sveriges förorter, framförallt Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö.

Annons:

Reach for Change hjälper till att hitta sociala entreprenörer som hjälper barn och unga

Ben Eliass delade med sig av sin resa om hur han byggde ett bolag som nått miljardvärdering på bara 18 månader. Han pratade om hur viktigt bolagsnamnet är och att det ska vara meningsfullt samt att man ska kunna vara stolt över sitt bolagsnamn. Amanda Westerbom som är en av grundarna till Estrid tog namnet med inspiration från sina barndomshjältar Astrid Lindgren och Elsa Beskow.

– Grundidén är att lyfta fram och stärka förebilder som vågar gå efter sina drömmar. Men också att stärka entreprenörskapet i förorten och på så sätt visa att det är en väg att gå även för unga människor som bor i våra områden, säger Deqa Abukar från BLING.

Sakil Hossain från Reach for Change förklarade deras roll i projektet.  
– Vi hjälper För-orten med allt vad de behöver från vår sida. Vi jobbar på den större strukturen och skalar upp. Målet är att nå ut till fler runt omkring. Vi har funnits sedan 2010 och hjälper till att hitta sociala entreprenörer som hjälper barn och unga. Jag filmar idag och sprider detta, så vi har lite olika roller i det hela. Samt att vi är en internationell organisation och då öppnas andra dörrar.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email