Suad Ali Pressbild från Talarforum.

Det var en lång kö utanför biografen Filmstaden i Kista, när Think Big, som anordnar föreläsningar, hade bjudit dit Suad Ali.

Suad Ali, 28, är statsvetare, krönikör och arbetar med migrationsfrågor. I somras var hon en av värdarna för Sommar i P1, då hon berättade om sitt liv.

I Kista satt hon på scenen tillsammans med entreprenören Barakat Ghebrehawariat och talade om sina drivkrafter, om rasism och hur hennes vardag ser ut. Hon berättade om sin blyghet, sina framgångar och framtida förhoppningar.
– Du måste ha bra vänner att lita på och som stöttar en, sade Suad Ali. Det är viktigt.

Annons:

Suad Alis familj flydde från inbördeskriget i Somalia i början av 1990-talet. Familjen hamnade först i flyktinglägret Dadaab i Kenya för att sedan få asyl i Sverige. 2012 var hon den enda svenska representanten på världens största forum för unga ledare, One Young World. 2015 var hon nominerad till listan över framtidens kvinnliga ledare och till Kompassrosen av Konungens stiftelse för unga ledare. Och hon var en av Sveriges 101 unga supertalanger 2016 som utsågs av tidningen Veckans Affärer.

Think Big Lectures är en föreläsningsserie som kostnadsfritt erbjuder en möjlighet att ta del av intressanta föreläsare.

Fatma Qureshi
Print Friendly, PDF & Email