#MinaKvarter är en fototävling för att lyfta fram den talang, nyfikenhet och kreativitet som finns i Järva. Under våren 2019 kommer tävlingen gå av stapeln för andra året i rad. Teman för året är mångfald, jämlikhet, klimat och miljö.

Tävlingen vänder sig till boende i Järvaområdet i Stockholm, det vill säga stadsdelarna Akalla, Husby, Kista, Hjulsta, Tensta och Rinkeby. #MinaKvarter drivs gemensamt av de icke-vinstdrivande organisationerna Stockholm Science City och Kista Science City. 

Fototävlingen är ett initiativ för att öka intresset för teknik och vetenskap hos ungdomar från studieovana miljöer och därigenom öka mångfalden inom högre utbildning. Samtidigt bidrar #MinaKvarter till att nyansera bilden av Järvaområdet. Var med och förändra Sverige, är tävlingens motto. 

Vinnare kommer att utses av en jury och presenteras under Järvaveckan Utvalda tävlingsbidrag kommer löpande att publiceras på Instagramkontot @MinaKvarter

Under Järvaveckan i juni kommer utvalda tävlingsbidrag att visas i tältet #MinaKvarter.

Sokrates Petalidis

 

 

Så här deltar du:
Det går att tävla med bilder i fyra olika kategorier: Mångfald, Jämlikhet, Klimat och Miljö.

Ta en bild som passar in i någon av kategorierna. Lägg upp bilden i ditt flöde på Instagram och skriv en kort beskrivning av vad bilden föreställer.

Tagga din bild med #MinaKvarter2019 och namnet på den kategori som bilden passar i, exempelvis #Mångfald eller #Jämlikhet

Viktigt!
Ditt Instagramkonto måste vara offentligt för att du ska kunna delta. Om ditt konto inte är öppet så kan du skapa ett nytt för att vara med i tävlingen.
Du får lämna så många bidrag du vill.

Tävlingen är öppen mellan 29 april och den 19 maj 2019.

En vinnare i varje kategori kommer att tilldelas en SELPHY fotoskrivare och papper från Canon. En portabel Wi-Fi-fotoskrivare för att skriva ut direkt från mobil eller kamera.

Tävlingen stöds av Fryshuset, Vetenskapens hus, Stockholms stad, Karolinska Institutet, KTH, Stockholms Universitet, My dream now, Canon och The global village.

Print Friendly, PDF & Email