Under gårdagen var det fotbollsturnering på Kvarnbacka BP. Ett arrangemang anordnat av Fryshusets grundskolor från både Akalla och Husby med målsättningen att bygga broar mellan skolornas elever. 

Solen strålade och värmen steg på Kvarnbacka bollplan när Akallaeleverna från årskurs 6, samt Husbyeleverna från årskurs 7, äntrade planen för att spela fotbollsturnering. Dessa två grundskolor var tidigare hopkopplade i en F-9 enhet, men efter att skolorna separerades i januari har ambitionen varit att återuppta samarbetet.

– Tanken är att eleverna från årskurs 7 ska presentera sig för eleverna från årskurs 6. På så vis får de möjligheten att lära känna varandra och förhoppningsvis blir det en naturligare övergång till högstadiet för de yngre, sade Abdi Jama, fritidsledare på Fryshusets grundskola i Akalla. 

Annons:
Ilias Abtov och Abdi Jama från Fryshuset Akalla, samt Sirak Tekeste och Idris Hussein från Fryshuset Husby.

Evenemanget sponsrades bland annat av Hammarby IF genom matchbollar, västar, vattenflaskor och även matchbiljetter till Allsvenskan. Även lokala aktörer fanns på plats, såsom Kista SC och den ideella organisationen Upprustningen. 
– Vi vill vara på plats där det kan behövas uppbackning och vi försöker därför stötta området genom att finnas tillgänglig på olika aktiviteter. Vi organiserar även egna aktiviteter som exempelvis studiehjälp och brottning, sade Robiel Tesfamariam. 

Abdalla Hussein, Zakarias Hussein och Robiel Tesfamariam från Upprustningen.

Det blev en fartfylld fotbollsturnering på Kvarnbacka bollplan där eleverna var fulla av energi. Muhammed Emin som går i 7A på Fryshuset Husby, fick positiva erfarenheter. 
– Jag har lärt mig disciplin, fått nya kamrater och jag ser fram emot de nya eleverna som kommer till vår skola till hösten, sade han. 

Muhammed Emin från klass 7A, Fryshuset Husby.

Turneringen pågick från klockan 9 på morgonen fram till klockan 15. De två lag som till slut ställdes mot varandra i finalen var Svampbob FC och DC United.  

Det förstnämnda kammade hem guldet men när turneringen var över delades även individuella priser ut till spelare som utmärkt sig lite extra. Glädjen och entusiasmen var påtaglig bland eleverna när samtliga finalister och vinnare gratulerades. 

Suleiman Ibrahim

Svampbob FC tar hem guldet i Fryshusets fotbollsturnering.
Print Friendly, PDF & Email