Kista Science Tower var fullsatt när För-orten skulle kora värdiga vinnare i kategorierna För-kvinnor och För-samhället. Från 290 deltagare var nu sex kvar i finalen.
100 000 kronor vardera fick FEMI och Elsa & Sam.
 
Publiken var entusiastisk och de sex finalisterna skulle pitcha sina idéer inför juryn, som bestod av sju personer från olika delar av näringslivet. Vann gjorde Elsa&Sam och FEMI.
 
Elsa& Sam är en webbutik som säljer allt från t-shirt, till böcker och leksaker för barn ”med mångfald varmt om hjärtat. Ett företag startat av en  en afrosvensk småbarnsförälder som haft svårt att hitta böcker och leksaker där hennes barn är representerade.
 
FEMI, är ett företag som erbjuder ekologiska bindor och tamponger genom en prenumerationsmodell. Utöver skyddet medföljer en box, med information som ska öka kvinnors medvetenhet kring intimhälsa.
 
Vi vill stärka och öka kvinnligt entreprenörskap och här lyckades vi
 
– Vi tror på entreprenörskap som en positiv samhällsförändring. Vi vill stärka och öka kvinnligt entreprenörskap och här lyckades vi. Det var faktiskt 60 procent kvinnor som sökte, sade Deqa Abukar, från Bling och Womenisa.
 
Kvällens talare var Vladimir Ruzic från Mäklarkoll Nordic delade med sig av sin resa under eventet. Från att vara snöskottare till att nå sin dröm med ett eget framgångsrikt företag.
 – Mindset är grunden till allting. Tänk utanför boxen. Brinner du för något, har du en låga, gå på den, sade Vladimir Ruzic.
 
Naima Ström, grundare för Cordoba International School, och Fredrik Lindstål, C, entreprenör och vikarierande arbetsmarknads- och integrationsråd i Stockholm stad, som båda satt i juryn, delade ut priserna.
 
 – Det har varit en ära att få läsa igenom alla affärsplanerna. Flera av er kunde också ha varit här i finalen idag. Ni är ett hopp för framtiden måste jag säga, sade Naima Ström.
 
Krista Sirviö

Fakta: För-orten är en idétävling initierad av Womenisa, BLING, BK bussenhus och Atletico Rinkeby. Totalt sex priser delades ut, 100 000 till de två vinnarna i respektive kategori, 30 000 till andraplatserna och 20 000 till de som kom trea.

Print Friendly, PDF & Email