Sedan tre år har Tensta gymnasium stått tomt och ingen vet vad som ska hända med Tensta Träff. Bara biblioteket har hållit ställningarna och erbjudit ett vardagsrum för trångbodda tenstabor som vill läsa, låna och studera. 

Gymnasieområdet med Tensta Träff invigdes 1984 som ett levande centrum för utbildning och kultur och var i många år stadsdelens stolthet. Att området utarmats och förfallit har politiska orsaker och beror inte på att behovet av kultur, föreningsliv, utbildning och framtidstro har minskat i Tensta. Tvärtom.

Lokalerna behöver rustas upp efter 35 års slitage, men vi socialdemokrater vill att de sedan åter ska fyllas av liv och framtidsdrömmar. Här ska nya generationer ta del av bildning och kultur, och själva utöva kultur och demokrati.

Annons:
Annons:

Deras förslag är inte att tillfälligt evakuera biblioteket, de vill permanent pressa in det i Livstyckets lämnade lokaler

Den grönblå majoriteten däremot vill ta chansen att spara pengar och nedrusta Tensta ännu mer. Deras förslag är inte att tillfälligt evakuera biblioteket, de vill permanent pressa in det i Livstyckets lämnade lokaler. Den föreslagna flytten av biblioteket är ett hugg i stadsdelens hjärta som vi socialdemokrater i Tensta aldrig kommer att acceptera.

Om det på riktigt är viktigt att samlokalisera biblioteket och medborgarkontoret så kan det mycket väl ske i Tensta Träff. Det kan vara en bra idé. Men ett rymligt och påkostat bibliotek ska fortfarande vara grunden i det förnyade kultur- och föreningshus som socialdemokraterna i Tensta kommer att strida för.

För Tensta s-förening
Mohamed Nuur, ordförande
Björn Erdal, sekreterare
Amal Ali, ledamot
Print Friendly, PDF & Email