Skylt där det står Rinkeby torg

I helgen fanns infohubbar i Rinkeby centrum och Tensta centrum där hälsoinformatörer hjälper besökare med att svara på medicinska frågor och boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk. Samtidigt sker liknande informationssatsningar på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under vardagarna.

Region Stockholm utökar informationsinsatserna när allt fler åldersgrupper nu erbjuds vaccin. Därför öppnas nu infohubbar i bland annat Rinkeby och Tensta där flerspråkiga informatörer rör sig runt i centrum för att tala med boende och besökare.

Tanken med satsningen är att få fler att vaccinera sig, men också utöka tillgängligheten till fler vaccinrelaterade mottagningar

Annons:

Hälsoinformatörerna kan svara på medicinska frågor och alla funktionärer kan hjälpa till att boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk.

– Tanken med satsningen är att få fler att vaccinera sig, men också utöka tillgängligheten till fler vaccinrelaterade mottagningar, säger Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och projektledare för satsningen med hälsoinformatörerna.

I helgen som passerade och kommande helg öppnas infohubbarna Rinkeby centrum och Tensta centrum mellan klockan 11-17. Under vardagarna den här veckan finns också en särskild informationssatsning på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under kontorens ordinarie öppettider.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email