Skylt där det står Rinkeby torg

Flerspråkiga infohubbar om vaccination på plats i Järva

Nyheter

I helgen fanns infohubbar i Rinkeby centrum och Tensta centrum där hälsoinformatörer hjälper besökare med att svara på medicinska frågor och boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk. Samtidigt sker liknande informationssatsningar på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under vardagarna.

Region Stockholm utökar informationsinsatserna när allt fler åldersgrupper nu erbjuds vaccin. Därför öppnas nu infohubbar i bland annat Rinkeby och Tensta där flerspråkiga informatörer rör sig runt i centrum för att tala med boende och besökare.

Tanken med satsningen är att få fler att vaccinera sig, men också utöka tillgängligheten till fler vaccinrelaterade mottagningar

Hälsoinformatörerna kan svara på medicinska frågor och alla funktionärer kan hjälpa till att boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk.

– Tanken med satsningen är att få fler att vaccinera sig, men också utöka tillgängligheten till fler vaccinrelaterade mottagningar, säger Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och projektledare för satsningen med hälsoinformatörerna.

I helgen som passerade och kommande helg öppnas infohubbarna Rinkeby centrum och Tensta centrum mellan klockan 11-17. Under vardagarna den här veckan finns också en särskild informationssatsning på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under kontorens ordinarie öppettider.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email