Flera planerade event i Järva ställs in. Föreningsdagen i Tensta centrum blir inte av, Öppet Hus i Kista folkhögskola inte heller och fredagsbönen i Kista är inställd imorgon.

Kista folkhögskola ställer in Öppet Hus, som skulle äga rum den 19 mars. Hela skolan håller stängt i två veckor, från den 16 till 27 mars, för att på så sätt hjälpa till att hindra vidare spridning av Coronaviruset. 
– Vi får alla hjälpas åt att göra det bästa möjliga under den här, minst sagt, ovanliga situationen. Skolan besöks av en stor mängd människor varje dag, både kursdeltagare och gäster utifrån. Det medför en situation som inte går att ha kontroll över, säger skolans rektor Mariam Sherifay.

Fredagsbönen inställd i Kista och Rinkeby

Annons:

Därmed är även fredagsbönen i Kista moské inställd imorgon. 
 – Vi avvaktar och ser hur länge vi kommer att ha stängt. men imorgon blir det ingen fredagsbön, säger Mustafa Ahmed, verksamhetschef på Kista Träff.

Det blir inte heller någon fredagsbön i Rinkeby imorgon. Imam Hussein bekräftar på sms att bönen är inställd.

Däremot har Husby moské fredagsbön

Däremot har Husby moské fredagsbön, men inte riktigt som vanligt. Om det blir mycket folk kommer de flesta att be på parkeringen utanför moskén.
 – Blir det dåligt väder imorgon, så kör vi i två omgångar, säger Sayed Omar, kassör i församlingen.
De kommer vara extra uppmärksamma på dem som kommer till moskén och ha dörrvakter utplacerade.
 – Alla som verkar förkylda stoppar vi vid dörren. Vi försöker följa de rekommendationer som kommit från Folkhälsomyndigheten och regeringen.

Mohamed Saleeban, från Shanta IF, arrangerar Kompetensdagen i Rinkeby Ungdomens Hus den 19 mars. Det är ovisst hur det blir.
 – Vi avvaktar lite och bestämmer hur vi gör efter helgen, säger Mohamed Saleeban, ordförande i Shanta IF.

Föreningsdagen i Tensta Centrum den 28 mars är inställd på grund av regeringsdirektiven., som säger att alla folksamlingar med över 500 personer är förbjudna.
 – Vi vet inte hur det blir, vi får återkomma lite längre fram beroende på hur regeringen beslutar, säger Isabel Enberg, från Fastpartner.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Föreningsdagen i Tensta Centrum är inställd.
Print Friendly, PDF & Email