Spänningen var död. Redan på startlinjen var det klart att Jonis Serry skulle vinna Tensta Rinkeby Run för herrar och att Johanna Granhällen skulle vinna bland damerna.  

Janis Constantins andraplats var också helt ohotad, och Mikiel Ghirmais tredjeplats. Maken till ospännande final får man leta efter! 

Bland damerna fanns det ett litet spänningsmoment.  De tre senaste årens totalvinnare Elena Osokina hotades bakifrån av Tsehay Ghebreselassie. Bara tre poäng skiljde dem åt.  Även den duellen uteblev eftersom Elena var sjuk.  

Annons:

Tre sekunder från personligt rekord trots snö och minusgrader

Först i mål var Jonis på 19,13

Tvåa var Mikiel på 20,41 (tre sekunder från personligt rekord trots snö och minusgrader).

Trea var 2020 års totalvinnare Janis på 23,04 en minut före Johanna på fjärde plats.  

Jonis, Mikiel och Johanna sprang alla i spikskor med 15 millimeter långa ”monster-spikar”. I snön gav det dem en klar fördel jämfört med Janis som sprang i vanliga träningsskor. 

De 10 000 kronorna för 2021 års totalseger gick alltså till Jonis och Johanna.  Båda satte också nya poängrekord. Jonis 324 poäng visar hur totalt han har dominerat. Han har vunnit sju av tävlingens tolv lopp och bara missat ett. 

Johanna har varit ännu mer överlägsen. Hon har varit snabbaste dam i alla tolv loppen och nådde 117 poäng. I poängräkningen görs ingen skillnad på damer och herrar så det betyder att Johanna har varit längre fram i fältet än någon dam varit.  

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Annons: