tre äldre damer med sammanbiten min
Inga Harnest (t.v.) var en av de som såg matchen.

När semifinalmatchen sparkades igång klockan tio på tisdagsförmiddagen satt boende och personal på Kista vård- och omsorgsboende bänkade framför tv:n i foajén. Glasen var fulla, popcornen poppade, och de blågula hattarna på.

Boendets aktivitetssamordnare Gunilla Parting och Lotta Forssell stod för arrangemanget som många sett fram emot. Vissa som följt Sverige genom mästerskapet hade stenkoll på spelare och strategi, andra såg mer fram emot helhetsupplevelsen.
– Jag tittar mest på publiken faktiskt. Det är roligt att kolla på folk. Och så vill jag se resultatet förstås, sade Inga Harnesk som var mycket entusiastisk inför matchen.

Det blev, som alla nu vet, en rysare och det var fler än en som tog sig åt hjärtat under spelets gång. När första halvlek slutade mållöst var alla överens om att Sverige ändå hade ett bra försvar och säkert skulle spela mer offensivt resten av matchen.

Annons:

I minut 81 gjorde Spaniens Salma Paralluelo 1-0. Men bara några minuter senare kunde Rebecka Blomqvist kvittera, efter ett pass från Lina Hurtig, båda två inbytta i andra halvlek. Ett kort ögonblick rådde glädjeyra, det stod 1-1 och matchen verkade gå mot förlängning. Men en minut senare gjorde Real Madrids stjärna Olga Carmona segermålet. Och stämningen sjönk snabbt igen.

Förlusten togs med bistert jämnmod bland de äldre. Och sedan var det tid för lunch. På lördag spelar Sverige bronsmatch. Vilket lag de möter avgörs i den andra semifinalen, mellan Australien och England, som spelas imorgon, onsdag, kl. 12.00.