Det var mycket folk i Rinkeby bibliotek på onsdagen när projektet Självbilder avslutades med en vernissage. Musik, te och rumänska bakelser skapade en festlig stämning i novembermörkret.

Föreningen Mantaray Impact har under hösten genomfört fyra workshops på biblioteket där deltagarna som är EU-migranter har arbetat med drama och foto för att skapa olika typer av självporträtt.

– Jag är väldigt glad att jag fick vara del av det här projektet, lära känna nya människor och vara del av någonting större, säger Fraga Nicolae är en av de medverkande.

Annons:

Mantaray Impact använder dokumentärt berättande för att ge röst till vanliga människor i samhället. Tidigare i år visades korta dokumentärfilmer från ett annat av föreningens projekt på biblioteket.

Rinkeby bibliotek är sedan ett år tillbaka romsk läsambassad med en egen hylla för romsk litteratur som fortfarande fylls på. Mer kultur bidrog musikerna Samira Borg och Tony Palm med under vernissagen. De framförde romska låtar på sång och piano. Under det sista stycket som var romernas nationalsång medverkade även deras två (inte gemensamma) barn.

Utställningen Självbilder visas på Rinkeby bibliotek fram till jul.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email