Under lördagskvällen pågick kvalet till Ortens bästa poet i Rinkeby, men det var händelserna efter eventet som det fortfarande talas om. 

En video sprids om händelserna vid ingången till tunnelbanan i Rinkeby. I videon grips två unga män och behandlas brutalt av polis och ordningsvakter. En av dem som var där och såg vad som hände är Samira.
–  Jag var oerhört förvånad och fattade inte att det var verkligt. Det var just då jag insåg hur mycket allvarligare problemet med polisen verkligen är, säger hon.

Samira säger att hon upplevde situationen som ”onödig” och menade att det kändes som att polisen enbart ville demonstrera sin makt. En av männen blev nedbrottad på marken för att han ställde några frågor, den andra för att han inte hade ett SL-kort.

Annons:

– Jag har bara hört och läst om sådana händelser på nyheterna eller sociala medier tidigare. Men under helgen var det första gången jag blev vittne till något liknande. Jag ville ingripa, men var för rädd. Då kanske jag skulle stå näst på tur, säger Samira.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email